Mistrovství ČR v Hobby Horsingu 2024

11.-12. května 2024 se konalo na Kladně Mistrovství České republiky v Hobby Horsingu. Organizátory byly Česká Hobby Horsing Asociace. Závodů MČR se mohli účastnit závodníci, kteří splnili podmínky v předchozích kvalifikačních kolech po celé ČR v průběhu celé sezony. 

2 závodní dny

V rámci dvou dnů startovalo na mistrovství ve 2 závodních halách přes 400 závodníků. Díky vysoké účasti probíhaly závody po celý den až do večerních hodin. Startovalo se v jednotlivých disciplínách na 3 kolbištích s přilehlými opracovištěmi. Musíme říct, že na halách byl opravdový šrumec.

MČR Kladno
MČR Kladno

Disciplíny

Drezury, skok mohutnosti, parkury, dostih - ze všech těchto jednotlivých disciplín vzešel nový mistr ČR. Jednotlivé disciplíny byly rozřazeny podle věkové kategorie a obtížnosti. 

K nejatraktivnějším patřil skok mohutnosti. Při povzbuzování k vyššímu výkonu fandilo bouřlivě celé hlediště, tak jako v jiných sportech.

Drezury zaujaly diváky jako vždy hudbou, úpravou Hobby Horse a dress codem startujících. 

Parkury se jely na styl a čas. Musíme říct, že někde to v obratech pěkně lítalo. 

Po sportovně prožitých dnech byl závěrečný dostih velmi obdivuhodný. 

Zahraniční rozhodčí

Jako rozhodčí pro hlavní disciplíny - parkur a drezuru - přiletěly Alisa Aarniomäki a Julia Mikkonen až z dalekého Finska. Díky dlouholetým zkušenostem bylo jejich oko opravdu přísné. Vlastně přísní byli všichni rozhodčí, vždyť se jednalo o závod v Hobby Horsingu nejvyšší. Díky kvalitním výkonům závodníků to neměli sudí vůbec lehké. Všechny soutěžní výkony byly podívanou nejen pro rozhodčí, ale i pro diváky. Na tribunách se jich určitě vystřídalo přes 1000. 

MČR Kladno
MČR Kladno

LarDen a Mistrák

LarDen měl čest být hlavním sponzorem této krásné akce. Mistrovské dečky s logem MČR od naší šikovné švadlenky získali ti nejlepší. 8 koní ušitých speciálně pro tuto příležitost bylo připraveno po oba dva dny do tomboly. Jejich výherci měli velkou radost. A my máme radost, že koníky nadále potkáváme na závodech. Poznáme je lehce, jedná se o limitovanou edici připravenou pouze pro MČR.

Doprovodný program

K velkým závodům patří i velký doprovodný program. Pro závodníky a jejich rodiče byla připravena nákupní zóna. Nechybělo nic od koní až po rozmanité doplňky pro Hobby Horsing. Pro nejmenší byla otevřena kreativní zóna, kde si děti mohly na památku vyrobit dřevěného koníčka s hřívou z bavlnek. V zákulisí probíhala oba dva dny tombola a v mezičase se závodníci mohli setkat a vyfotit s hlavní rozhodčí Alisou. 

MČR Kladno
MČR Kladno

 

Sezona 24/25

V září 2024 začala šňůra kvalifikačních závodů po celé České republice. Na všech těchto závodech je možnost se kvalifikovat na Mistrovství ČR, které se bude konat v Brně 7.-8. června 2025. S novou sezonou přišla i úprava pravidel a nová disciplína cross. Je vidět, jak Hobby Horsing jako sport letí raketově vzhůru. Všechny novinky a termíny závodů najdeš u ČHHA.

www.chha.cz

 

Za LarDen držíme všem do závodů palce a těšíme se na všechny se stánkem v nákupní zóně.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz